cacib2

Karlovačkoj turističkoj zajednici potpora od gotovo pola milijuna kuna za oglašavanje

KARLOVAC - Karlovačka će Turistička zajednica, zajedno sa nositeljima smještajne ponude (hoteli Korana Srakovčić i Carlstadtom te kampom Radonja), u idućoj će godini potporu za oglašavanje od Hrvatske turističke zajednice u ukupnom iznosu od gotovo pola milijuna kuna.

Time će se omogućiti realizacija planiranog oglašavanja koje obuhvaća oglašavanje na domaćem i stranom tržištu, a nadaju se da će to dovesti do povećanja turističkog prometa.

– Omjer uloženih sredstava je na naših uloženih 20 posto sredstava čak 80 posto sredstava potpore iz HTZ-a. Prvi ćemo se put promovirati i kao nova destinacija Zeleno srce Hrvatske u suradnji s TZ Ozlja i općinom Ribnik. Time ćemo i konkretno pratiti ciljeve zacrtane u nacionalnoj strategiji razvoja turizma da se produži sezona, poveća potrošnja i promoviraju specifični turistički proizvodi destinacije. Upravo je problematika izrazite sezonalnosti i slabe diverzifikacije turističkih proizvoda iz nacionalne strategije prenesena u partnerski sporazum RH s Europskom komisijom, kazala je direktorica Turističkog ureda i voditeljica PPS kluba Zeleno srce Hrvatske Tihana Bakarić.