Prijemi za predstavnike vjerskih zajednica

KARLOVAC – Župan Ivan Vučić i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić primili su danas crkvene velikodostojnike, dok je župan ugostio dekane katoličkih dekanata, Jelić je prijem tradicionalno organizirao za predstavnike svih vjerskih zajednica koje djeluju na području grada.

Ako želimo iskren Božić, moramo pronaći Isusa i u ovim teškim vremenima, ne samo ekonomske, već i duhovne krize pronaći svijetlo Božića. Duhovne vrijednosti su važnije od onih materijalnih, a upravo vjerske zajednice ljudima mogu pružiti tu komponentu, čulo se između ostalog na prijemima.

Ova je godina bila jako teška za stanovnike županije, pogotovo tu treba spomenuti poplave koje su pogodile brojne građane, a prekriženih ruku nisu sjedili ni pojedini župnici koji su sa svojim vjernicima bili i u najtežim trenucima. A da je danas u vrijeme kad se svijetlo i tama puno više dodiruju potrebno je djelovati zajednički kako bi upravo svjetlo pobijedilo, smatra gradonačelnik koji je također podsjetio na tešku godinu iza nas.

O kulturi zajedništva nad kulturom sukoba govorili su svi predstavnici vjerskih zajednica koji su pozvali ne samo svoje vjernike, već i ostale da otvore svoja srca i zajedno grade ljubav, suosjećanje i radost.

Svi smo stvoreni na sliku Božju i moramo zauzeti zajednički stav za ono što je dobro, poručio je pastor baptističke crkve Karlovac Ladislav Ružička. U nadi da će sljedeća godina biti bolja upućene su božićne čestitke, uz želju da u ovom blagdanu pronađete pravi smisao, a ne samo materijalne poklone.

prijem_crkva12212

error: Content is protected !!