mikulandric2312

  • December 23, 2014
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Bez aktualca, ali s raspravom o Proračunu koja je potrajala više od dva sata, tako bi se ukratko mogla rezimirati posljednja sjednica Županijske skupštine u ovoj godini. Već na samom početku krenulo je sa zahtjevom Stjepan Mikulandrića ispred Kluba SDP-a da se točka o otpisu duga Ličko – senjskoj županiji makne s dnevnog reda.

Podsjetimo, dug se vuče još iz vremena kad je bio aktualan projekt izgradnje regionalnog vodovoda Lička Jasenica. Radi se o iznosu od 160 tisuća kuna, što su smatraju SDP-ovci značajna sredstva i s njima bi se moglo učiniti nešto u našoj županiji.

Pročelnik za gospodarstvo Mladen Kobasić kaže kako je u obrazloženju sve navedeno, a da odluka može biti ili za ili protiv te da nema potrebe za micanjem s dnevnog reda. Ličko – senjska županija ostala je bez velike količine potpora te će u idućoj godini biti još u puno težoj poziciji. Možemo ići s postupkom prisilne naplate, to je najmanji problem, a sve drugo smo do sada poduzeli, od opomena, korespondencije, rekao je Kobasić.

Prijedlog da se ova točka izuzme s dnevnog reda je stavljen na glasanje te voljom većine nije prošao, tako se čini da će se susjednoj županiji dug oprostiti.

Posljednja sjednica u ovoj godini ujedno je bila i posljednja nekadašnjem HNS-ovcu Mili Biondi koji je svoj mandat vratio bivšoj stranci, a sljedeće godine na njegovo će mjesto sjesti Dean Žabčić.

bionda2312