Igralište u Grabriku dobilo novu spravu, uređuje se i igralište na Švarči

KARLOVAC – Nova sprava za djecu s posebnim potrebama vrijedna 20-ak tisuća kuna nalazi se na igralištu u Grabriku. Kako grad u većini slučajeva nema dovoljno vlastitih sredstava za uređenje dječjihi igrališta, tako je i novac potreban za ovu spravu ostvaren na natječaju jedne tvrtke.

Grad Karlovac upravlja sa 28 igrališta, a želja jest da se u njih ulaže i više obzirom da u gradu drže da su djeca najbitnija i da je potrebno veliku pažnju usmjeriti na njih. Dječje igralište u Grabriku je jedno od igrališta na području grada s novijim datumom.

Ovo nije prvo igralište s takvom spravom, kontinuirano se pokušava na igralištima omogućiti i djeci s posebnim potrebama jednakost. Sredstva za održavanje dječjih igrališta prenamjenjena su u izradu antistresnih podloga, a to će se pokušati učiniti i na ostalim igralištima u gradu, kaže gradska pročelnica Vesna Ribar.

Uslijed izgradnje dječjeg vrtića Švarča postojeće igralište je demontirano i u dogovoru s predstavnicima GČ Švarča definirana je nova lokacija za igralište. Sprave i podloga te urbana oprema vrijedni su 165 tisuća kuna, a sljedeće godine u planu je sadnja stabala u svrhu oplemenjivanja prostora a dugoročno i omogućavanja hladovine, te pristupna staza od šetnice vrtića do prostora igrališta, dodaje Ribar.