HSP AS podržao Kolindu Grabar Kitarović, ali i poručio da je stranka konsolidirana

KARLOVAC – Simbolično iz karlovačke ulice Ante Starčevića predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš i politički tajnik stranke Željko Bokulić zajedno s nekolicinom članova pružili su podršku HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović.

– Mi smo jedan od najjačih partnera domoljubne koalicije i na nama je velika odgovornnost da u nedjelju 11. siječnja Kolinda Grabar Kitarović postane prva predsjednica Republike Hrvatske, poručio je Tepeš.

Osim pružanja potpore, sam vrh stranke osvrnuo se i na nedavna zbivanja u HSP AS-u, odnosno na odlazak donedavne šefice stranke Ruže Tomašić čiji su put slijedili i pojedini članovi koji su pak osnovali Hrvatsku konzervativnu stranku.

– Ta druga stranka ne baštini pravaški program, to su dvije različite ideologije i vidi se da je to podružnica britanskih konzervativaca stigla preko Europskog parlamenta, a to nije hrvatska politika. 95 posto stranačke infrastrukture je ostalo, dakle stranka je itekako konsolidirana. Nismo doživjeli raspad, s obzirom na manipulacije onih koji su izašli iz stanke, to se na njihovu žalost nije dogodilo, kazao je Tepeš.

Što se Karlovačke županije tiče, samo tri podružnice ne postoje kao takve Josipdol, Duga Resa i Karlovac, no u Karlovcu je imenovan povjerenik dr. Jakov Tomić koji u zakonskom roku mora organizirati zbor podružnice.

– Zapravo sad se postavlja objektivno pitanje, kada znamo da je gospodin Stanišić bio u SDP-u pa je došao u HSP, nakon toga u HSP AS, a sada je u konzervativcima, što će takvi ljudi koji su u nekoliko godina promijenili četiri stranke, reći svojim biračima? Tko su oni, kakva je to poruka biračima, pita se pak Bokulić.

HSP AS ujedno nastavlja s pokretom ”Pravaški kišobran” koji ujedinjava sve pravaške opcije jer upravo ta razjedinjenost pravaša donosi im unatoč velikom broju glasova, vrlo malen broj mandata. Tako sporazum već postoji s Hrvatskom čistom strankom prava, a razgovara se i s ostalim strankama. Teško da će to ujedinjenje, pogotovo u jednu stranku, biti u skorije vrijeme, ali je važno da su svi unutar jedne koalicije, zaključio je Tepeš.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/hspas_kolinda/*{/rokbox}