Mateljan: Hrvatskoj potreban predsjednik koji se ne služi govorom mržnje

KARLOVAC – Svom predjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću potporu su danas pružili i članovi SDP-a zajedno s koalicijskim partnerima. Predsjednik županijske organizacije SDP-a Damir Mateljan konferenciju je otvorio izražavajući osudu terorističkog čina u Parizu u kojem je ubijeno 12 osoba od kojih je desetero novinara redakcije francuskog satiričnog lista Charlie Hebdo i pružajući potporu novinarskoj slobodi koja je jučer upravo tih deset novinara koštala glave.

U tom tonu je nastavio kazavši kako je Hrvatskoj potreban predsjednik koji se ne služi govorom mržnje, koji spaja i razgovara, a ne lupa šakom po stolu pa je pozvao sve stanovnike županije da svoj glas daju aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću.

– Ne dozvolite da vas se naziva jugofilima, jugonostalgičarima, pogotovo ne da ih tako nazivaju oni koji su svoje domoljublje shvatili toliko doslovno da su Hrvatsku zapravo smatrali svojim vlasništvom odnosno svojom blagajnom iz koje su izvlačili novac, poručio je Mateljan.

Program SDP-ovog predsjedničkog kandidata prepoznali su kvalitetnim i partneri, HNS, HSU te ORaH.

Tako je predsjednik županijskog HNS-a Dean Žabčić kazao kako su reforma i reorganizacija koje zagovara Pravi put ono što je Hrvatskoj potrebno, a na to se nadovezao i predsjednik karlovačkog ORaH-a Tomislav Stojaković dodavši kako su potrebne i ustavne promjene te reforma javne uprave. Tajnik županijskog HSU-a Rudolf Štapek podržava pak program Ive Josipovća jer između ostalog donosi pravilnije rješavanje problema umirovljeničke populacije.

Za kraj Mateljan se osvrnuo na HDZ-ovu presicu prokomentiravši međunarodnu podršku Kolindi Grabar Kitarović kazavši kako to nema smisla, ako nema podrške građana Hrvatske.