KABA

Jelić: Podrška SAD-a govori da je ova kandidatura posve programirana

KARLOVAC – Da se predsjednička kampanja zakuhava, dokaz su i danjašnje dvije presice podrške. Prvi se oglasio HDZ s koalicijskim partnerima koji su uvjereni da je glas za Kolindu Grabar Kitarović glas za promjene i bolju Hrvatsku, a potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić okrznuo je osim protukandidata i premijera nazvavši obojicu braćom blizancima čije vrijeme je prošlo, a počinje ono Kolinde Grabar Kitarović.

Jelić je uputio poruku onim biračima koji se još uvijek dvoume, kako postoje dvije razine odluke, ona iz mozga i ona iz srca. Srce kaže da je ovo jasna Kolindina hrvatska poruka, a prisutna je i ona racionalna poruka koja, napominje Jelić stiže iz Njemačke, ali najvažnije – stiže i iz SAD-a.

– Svi se pitaju gdje je ona čitljiva? Pa čitljiva je po tome što netko tko je visokorangiran u NATO-u, ne bi mogao doći u mogućnost izbora da Sjedinjene Američke Države nisu dopustile kandidaturu. To je jasno, svaka ozbiljna organizacija, a NATO to jest i možemo biti ponosni da svjedočimo ulasku u NATO, dugogodišnjoj težnji naše unutarnje i vanjske politike, govori o tome da je ova kandidatura posve programirana, pojasnio je Jelić.

Kada se već govori o razumu i mozgu, predsjednica ŽO HSLS-a Višnja Mihalić Mikuljan još jednom je kao i na presici prije mjesec dana govorila o razlici između ženskog i muškog mozga, naglasivši da je onaj ženski ipak biološki sposobniji od muškog dodavši kako je Grabar Kitarović bolji izbor od svih predsjednika do sada.

Podršku su pružili i članovi HSS-a, HSP AS-a, HRAST-a te svi ostali gradonačelnici i načelnici HDZ-ove kolacije, a predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić pozvao je sve birače, a posebno one Ivana Sinčića te Milana Kujundžića da zaokruže u nedjelju broj 2, program Kolinde Grabar Kitarović za bolju Hrvatsku.