HDZ i partneri: Hvala biračima i vjerujemo u bolju Hrvatsku te novo zajedništvo

KARLOVAC – Pobjeda Kolinde Grabar Kitarović dokaz je da je HDZ zajedno s koalicijskim partnerima najorganiziranija zajednica u Hrvatskoj, čulo se između ostalog na konferenciji održanoj u povodu jučerašnjeg drugog kruga predsjedničkih izbora. Ujedno HDZ-ova velika koalicija sigurna je kako je ova četvrta uzastopna pobjeda tek uvod u promjene koje će slijediti, a odnose se na parlamentarne izbore.

Uz zahvalu biračima, potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić zahvalio se još uvijek aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću na iskazanoj ljudskosti u porazu, ali i dodao kako se od nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović očekuje da izgradi poljuljano zajedništvo.

– Ovi izbori se ne mogu smatrati nikakvim ciljem nego samo jednim putem ili sredstvom koje mora roditi spomenutim zajedništvom i onim za čime čezne čitava Hrvatska, a to je boljim životom koji se može oslikati kroz radna mjesta ma koliko to predjednik mogao, kaže Jelić.

Kao pobjednici ne zamjeramo onima koji nisu glas dali Grabar Kitarović, ali ćemo im pokazati da su bili u krivu, kazao je pak predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić zahvalivši se također Josipoviću na korektnosti, ali dotaknuo se premijerovog, napominje, omalovažavanja.

– Nazivati stranke sektašima ili građane glupima zato što su dali glas jednima ili reći da je Grabar Kitarović ponavljala pet riječi koje građani nisu znali prepoznati, što to znači? Da je više od milijun građana Hrvatske nepismeno, ne zna, zna samo pet riječi? Ja upravo mislim suprotno, poručio je Vučić.

Kada smo već kod glasača, oni su osnim na razini županije, novoj predsjednici dali većinsku podršku u svih pet gradova te 12 općina u našoj županiji. Zbog te potpore, HDZ i partneri uvjereni su da se treba okrenuti boljoj budućnosti kao jedinom pravom putu.