Jelić: Nisam se okoristio ni na koji način, sugeriram Švegaru javnu ispriku

KARLOVAC – Nakon što je USKOK danas obacio kaznenu prijavu akcije Stop korupciji u vezi slučaja prodaje zemljišta u Grabriku, slučaj je komentirao gradonačelnik Damir Jelić citirajući svoju izjavu iz svibnja prošle godine

– Prva stvar, sve je u gradu rađeno unutar zakona i što se tiče financijske strane su zaštićeni interesi grada Karlovca. Druga stvar, mogu izreći osobnu razinu da se u ovom projektu ja kao Damir Jelić nisam okoristio ni na koji način, ni materijalno ni bilo kako. Prema tome, ne osjećam nikakvu odgovornost po tom pitanju, kazao je Jelić.

Upitan hoće li posegnuti za tužbom, odgovorio je kako u cijelom raspletu situacije ipak očekuje barem minimum isprike.

– Ovo što je izrečeno je nedostatno. Minimum pristojnosti zahtjeva javnu ispriku, ponajmanje meni, ali ovdje se radi o ljudima kojeg nikakvog utjecaja u politici nemaju nego su službenici gradski. Prije svega mislim na gospođe Slađanu Fumić, Tatjanu Gojak, Natašu Rahelu Borovček i ostale. Mi koji imamo dužnosničke pozicije nosimo i dodatne odgovornosti, iako je i prema nama i našim obiteljima učinjena velika nepravda koja se sada ne može popraviti, nešto što se dogodilo je u ovom trenutku nepopravljivo. Međutim, ja sam ovdje izrekao tri pravnice, tri djelatnice gradske uprave, u konačnici tri obiteljske žene i majke za koje je stvarno suludo da se ne izrekna javna isprika. Ja bih to sugerirao, zaključio je Jelić.