Marija Ratković Vidaković povlači se iz organizacije Riječnog kina – Kinoklub nastavlja s projektom

KARLOVAC – Riječno kino započelo je kao diplomski projekt Marije Ratković Vidaković 2011. godine i od tada je raslo te je s jednog vikenda iz prvog izdanja, prošle godine bilo na šest lokacija u pet gradova županije. Ratković Vidaković ove godine povlači se iz projekta te ga prepušta mladim snagama Kinokluba Karlovac.

Velikih promjena neće biti, jer iz Kinokluba i za ovu godinu najavljuju filmove u svim gradovima županije, kao i nastavak Riječnog kina za djecu. Slunj, Duga Resa i Ozalj će svakako i ove godine ugostiti Riječno kino, a dogovori su i u Ogulinu, tako da će ovaj projekt uveseliti kinoljupce diljem županije u dugim ljetnim noćima, kaže Ksenija Sanković iz Kinokluba.

U pripremi Riječnog kina svake godine sudjeluje između pet i deset ljudi, dok terenski dio posla zahtijeva puno više volontera, koji nisu problem jer mladih oko Kinokluba iz godine u godinu ima sve više, dodaje Sanković.

U kvalitetu i inovativnost karlovačkih filmaša ni najmanje ne sumnjamo, dokazali su se već nebrojeno puta, stoga je za očekivati da će i 2015. za njih biti uspješna.