KABA

Radionicom kolaža otvoren 42. Zilik

KARLOVAC – Zimska likovna kolonija, poznatija po kratici Zilik, ove godine doživljava svoje 42. izdanje, započela je danas i traje do 23. siječnja. Organizator, Dom za djecu Vladimir Nazor i ovoga puta dovodi niz umjetnika koji će punih tjedan dana, zajedno s najmlađima, stvarati nova umjetnička djela za djecu doma, ali i karlovačkih vrtića i škola te će ih učiti raznim likovnim tehnikama.

Sve je započelo Malim zilikom na kojem su mališani jutros stvarali u tehnici kolaža. Ove će ih godine podučavati raznim likovnim tehnikama Edita Matan, Ivona Jurić, Stipan Tadić, Mile Blažević te Ivana Vulić. I ove godine na Malom ziliku sudjeluju štićenici svih domova u Hrvatskoj.

Na Zilik svake godine dolazi sve više mališana. Govori tome i činjenica da se za današnju prvu radionicu tražila stolica više. Učenici karlovačkih škola oduševljeno su prionuli na stvaranje svojih likovnih djela.

Radionice na Malom ziliku nastavljaju se sve do petka, a djeca će se upoznati s radom u tehnikama akvarela, stripa, modeliranja u glini, te akrilika.

Inače, Zilik će večeras u 19,30 svečano biti otvoren izložbom slika akademskog slikara Munira Vejzovića.

zilik_2015

zilik_2015_2