Počinju pobožnosti od 19 srijeda Svetom Josipu

KARLOVAC – Kako bi se senzibilizirala javnost za lik Svetog Josipa, u Nacionalnom svetištu Svetog Josipa na Dubovcu sutra počinju velike pobožnosti od 19 srijeda svetom Josipu. Tom prilikom iz svetišta pozivaju sve vjernike na sudjelovanje u Velikoj devetnici od srijede 21. siječnja do srijede 27. svibnja.

Za vrijeme trajanja velike devetnice molit će se za pet velikih nakana devetnice, i to za uspješan završetak školovanja djece i mladih, za dobivanje radnog mjesta i pravednu plaću, za pronalazak bračnog partnera i brak blagoslovljen ljubavlju i djecom, za duhovna zvanja u našim župama i domovini, te za blagu i svetu smrt.

Inače, Nacionalno svetište slavi drugu godinu trogodišnje pripreme za veliko slavlje 330 godina kako je Hrvatski sabor svetog Josipa izabrao za zaštitnika hrvatskog naroda. Upravo zbog toga kreću srijede posvećene ovom svecu.

Prvih devet srijeda hodočastit će vjernici iz devet karlovačkih župa, a sve će započeti župljani župe Sv. Franje Ksaverskog na Švarči. Pobožnost srijedom počinje u 18 sati molitvom krunice i litanija svetom Josipu nakon čega slijedi misno slavlje, a završava ophodom oko kipa svetog Josipa. Cijelo to vrijeme svećenici će biti na raspolaganju za svetu ispovijed.