KABA

Predstavnički ured Karlovačke i Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu dobio nove stanare

ZAGREB – Dubrovačko neretvanska županija potpisanim Sporazumom o suradnji s Karlovačkom, Brodsko-posavskom i Vukovarsko-srijemskom županijom zajedno koordinira predstavljanje regionalne samouprave u Bruxellesu.

U prostorijama Hrvatske zajednice županija održan je radni sastanak na kojem je predstavljen plan rada Ureda za 2015. godinu. Sastanku su uz župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića, župana Karlovačke županije Ivana Vučića, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušića zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije Željka Cirbu bili prisutni i predstavnici županijskih razvojnih agencija i resorni pročelnici.

Okupljeni su razgovarali o koordinaciji aktivnosti, definiranju događanja, ali i o načinu komunikacije i izvještavanju. Trenutno u Bruxellesu djeluje oko 300 predstavničkih ureda s ciljem informiranja, umrežavanja, lobiranja, povezivanja i promoviranja lokalnih i regionalnih područja.

Bitna poluga u tome je i Mreža europskih regija za istraživanje i inovacije koja je osnovana 2001. i koja trenutačno broji preko 117 partnera. Predstavljen je i projekt Odbora regija „Otvoreni Dani” na kojem se prezentiraju dobre poslovne prakse i nove ideje za suradnju s partnerima.

Ured Dubrovačko-neretvanske županije i Karlovačke županije, koji je osnovan 2010. godine, vrši monitoring o mogućnostima financiranja programa i projekata EU, promiče interese županije među poslovnim subjektima u Belgiji, ali i organizira stručno usavršavanje, edukaciju i praksu. Od sada će kroz isti predstavnički ured to će biti omogućeno i Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

omicron