Župan Ivan Vučić i suradnici posjetili ZILIK, neki od njih su se okušali u izradi predmeta od gline

KARLOVAC – Župan Karlovačke županije, Ivan Vučić sa suradnicima danas je posjetio Dom za djecu “Vladimir Nazor”. Riječ je o tradicionalnom posjetu u vrijeme održavanja Zimske likovne kolonije-ZILIK. Tom je prilikom obišao kreativnu radionicu koja se održava u prostoru Doma, a ravnateljica ove ustanove, Maja Vučinić-Knežević, upoznala ga je s programom i aktivnostima 42. ZILIK-a. Ujedno je ravnateljica županijsko vodstvo upoznala s radom u Domu, odnosno s deinstitucionalizacijom ustanove koja se provodi u svim dječjim domovima.

Župan Vučić tom je prilikom naglasio kako će Županiija rado pomoći u tom procesu. Također je izrazio zadovoljstvo što je posjetio ZILIK jednu tradicionalnu manifestaciju jedinu takvog tipa u Republici Hrvatskoj, koja kroz tjedan dana trajanja okupi više od 700 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Nakon razgovora s ravnateljicom Doma i sudionicima ZILIK-a, župan Vučić se i sam priključio likovnoj radionici koju je vodio akademski kipar Mile Blažević iz Zagreba.

Pored toga bilo je riječi o ogromnom broju umjetničkih djela koja Dom posjeduje budući da se ZILIK održava već 42 godine bez prestanka. Naime, tijekom godina Dom je sakupio impozantan broj umjetnina koje bi svakako svoje mjesto trebale imati u nekom reprezentativnom prostoru. Stoga bi smatra pročelnik Ureda župana Bernardo Pahor trebalo pronaći prikladan prostor za tu namjenu. Zaključeno je kako bi Županija i Grad mogli takav prijedlog inicirati prema Ministarstvu.