KABA

SDP: Uključite se u otpis dugova, nemojte sabotirati poteze Vlade, već pomozite socijalno ugroženima

KARLOVAC – Obveza Grada je da brine za svoje građane, stoga Karlovčanima izražavamo žaljenje što imaju vlast kojoj nije jasan postupak uključivanja u otpisivanje dugovanja. Što je nejasno u cijelom postupku ne znamo, na internet stranici nadležnog Ministarstva sve je objašnjeno, stoga apeliramo na gradonačelnika i upravu da ne sabotiraju poteze Vlade, poručili su karlovački SDP-ovci.

Ako su mogli povećati prirez i komunalnu naknadu onda neka sada pomognu socijalno ugroženima i uključe se u otpis dugova. U Karlovcu je 4.143 građana koji su blokirani te je zbog njih bitno potpisati Sporazum s Vladom, poručuju iz SDP-a.

Ostalo je još malo vremena, jer Sporazum treba potpisati do 2. veljače, stoga apeliramo na Gradsku upravu da odmah reagira. Ovo je prvi put da grad na ovaj način može pomoći građanima, stoga iz SDP-a pozivaju sve načelnike i gradonačelnike da ne čekaju, nego reagiraju.

U županiji je blokiran 8.531 građanin, odnosno može se iščitati da je gotovo 50 posto blokiranih upravo iz grada Karlovca. Do sada su dugovanja otpisivana i poduzećima te obrtima, samo na prošloj sjednici Gradskog vijeća otpisano je gotovo milijun i petsto tisuća kuna duga poslovnim subjektima, ovdje bi se radilo o manjim iznosima, kaže potpredsjednik GO SDP-a Miroslav Delić.

Podsjetimo kako će u prvoj fazi u otpisivanje dugova ući korisnici novčanih naknada iz sustava socijalne skrbi, dok je druga faza odgoda plaćanja onima koji trenutno ne mogu ispuniti svoje obveze.

omicron