Još jedna uspješna akcija darivanja krvi u Policijskoj postaji Karlovac

KARLOVAC – Velik broj članova Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave karlovačke odazvao se današnjoj, prvoj po redu ovogodišnjoj akciji darivanja krvi, koja je organizirana u prostorijama Policijske postaje Karlovac. Odaziv na akcije darivanja krvi u policiji je uvijek dobar, što nije nimalo čudno obzirom na posao kojim se bave i situacije s kojima se gotovo svakodnevno susreću.

Prometne nesreće, teške ozljede i situacije u kojima ljudski život visi o tankoj niti za većinu su ljudi samo kratke vijesti u medijima, no za policiju to je realnost koja se ne događa drugima, već može zadesiti bilo koga, u svakom trenutku. Upravo surova stvarnost s kojom se suočavaju u svom poslu, za velik je broj djelatnika policije motiv da se odazovu akcijama prikupljanja krvi, jer u kritičnim situacijama upravo je doza darovane krvi čarobni sastojak koji spašava živote.

– Oko 20 posto svih djelatnika PU karlovačke redovni su darivatelji, a mnogi od njih s darivanjem krvi nastavljaju i nakon umirovljenja. Imamo i dosta žena darivatelja, tako da smo zadovoljni odazivom – rekao nam je Damir Danilović, predsjednik Aktiva dobrovoljnih draivtelja krvi PU karlovačke. Današnja akcija u Policijskoj postaji Karlovac, dodao je, bila je prva u nizu ovogodišnjih, a do kraja godine u planu su još tri ovakve akcije.