KABA

Predstavljen novi broj “Svjetla”

KARLOVAC - Novi broj časopisa za kulturu, umjetnost i društvena zbivanja “Svjetlo” predstavljen je sinoć u Gradskom kazalištu “Zorin dom”. Novo izdanje predstavili su glavni i odgovorni urednik Vladimir Cvitanović te članovi uredništva Vladimir Peršin i Ivan Demeter. U novom dvobroju “Svjetla” nalazi se petnaest tema na 190 stranica, a uz tekstove petnaest autora tu su i radovi šesnaest učenika osnovnih škola Grabrik i Turanj. Također je predstavljen karikaturist Borislav Josipović, a u povodu dvjestote obljetnice rođenja Ivana Mažuranića o njemu i njegovom boravku u Karlovcu u “Svjetlu” je pisala Slavica Medunić – Pecoja. Osim navedenog brojne su još teme obrađene u novom dvobroju, između ostalog, u novom “Svjetlu”, po izboru urednika dr. Vladimira Cvitanovića očekuje nas zanimljiva tema iz gospodrastva.

Inače, “Svjetlo” izlazi redovno od 1990. godine, a u deset godina Ogranak Matice hrvatske Karlovac objavio je ukupno osamnaest svezaka.

Predstvljajući časopis glavni urednik Vladimir Cvitanović je zaključio kako je riječ o časopisu koji je crpilište za sve one koji će proučavati život u Karlovcu stoga je i pozvao zainteresirane da se uključe u projekt i pišu za “Svjetlo”, jer ono što je zapisano ostaje, zaključio je.