Sezona klizanja završava: U subotu maskenbal na ledu

KARLOVAC – Ljubitelji klizanja na karlovačkom ledu mogu uživati još najkasnije ovog vikenda. 31. siječnja na rasporedu je maskenbal na ledu za sve zainteresirane građane, dok u nedjelju još možete klizati po uobičajenom programu klizališta. Ovu sezonu klizanja iz Mladosti ocjenjuju uspješnom, ali nažalost i neprofitabilnom da bi klizalište bilo otvoreno i u veljači.

Sve u svemu ova sezona klizanja bila je uspješna, a osim zainteresiranih građana led su redovito koristili učenici osnovnih i srednjih škola koji su uobičajene satove tjelesne i zdravstvene kulture zamijenili klizanjem. Iako se za veljaču najavljuju niske temperature zraka, klizalište nije profitabilno, odnosno prema riječima direktora Mladosti Tomislava Polića njime nakon školskih praznika dnevno prođe tek desetak ljudi. Mjesečni troškovi održavanja klizališta su veliki, samo mjesečni račun za električnu energiju je na razini između 40 i 50 tisuća kuna.

U Mladosti se već godinama razmišlja o unapređenju klizališta ili čak njegovom preseljenju na drugu lokaciju, naime trenutan položaj u centru grada nije najpovoljniji, jer često se susreću s ogorčenim susjedima kojima smeta buka.

Onima koji na led dođu maskirani u subotu od 10 do 12 sati ulaz će biti besplatan, a dobit će i krafne te topli čaj i kuhano vino.