KABA

Novi zapovjednik HKoV posjetio DZUS i Javnu vatrogasnu postrojbu

KARLOVAC – Novi zapovjednik Hrvatske Kopnene vojske, general bojnik Mate Ostović, koji je ovu dužnost preuzeo lani krajem rujna, danas je prvi puta posjetio karlovački područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kao i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Karlovca. Na sastanku s čelnim ljudima ove dvije žurne službe bilo je riječi o dosadašnjoj suradnji s vojskom, ali i tome kako će se zajedno nositi s izazovima koji ih tek čekaju.

Naime, u poplavama koje su lani zadesile karlovačko područje, presudnu su ulogu u obrani grada od nabujalih rijeka odigrali upravo vatrogasci i vojska. Obzirom da će Karlovac još neko vrijeme biti bez sustava obrane od poplava, izvjesno je da će se lanjski scenariji ponavljati i u budućnosti. Stoga je glavna tema današnjeg sastanka novog zapovjednika Hrvatske Kopnene vojske generala bojnika Mate Ostovića s županijskim vatrogasnim zapovjednikom Goranom Frankovićem i pročelnikom područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Martinom Barićem bila priprema i djelovanje inteventnih službi za vrijeme izvanrednih situacija koje su moguće na karlovačkom području. Dosadašnju suradnju sve tri strane ocjenili su kvalitetnom, a što se tiče budućnosti, promjena ne bi trebalo biti.

Kod novih poplava, kada do njih dođe, jedno je sigurno – operativne snage su koordinirane i uvježbane, pa ako ništa drugo, neće biti problema s organizacijom, zaključak je sastanka.