Planinarstvo sve popularnije među Karlovčanima

KARLOVAC – Tradicija organiziranog planinarstva na karlovačkom području stara je gotovo stotinu godina. U 19. stoljeću osnovan je Hrvatski planinarski savez koji osniva svoje podružnice po cijeloj Hrvatskoj, pa tako 1923. i u Karlovcu.

Danas u Karlovcu djeluje pet planinarskih društava, a jedno od najaktivnijih je Hrvatsko planinarsko društvo “Martinščak” koje je danas u Planinarskoj kući “Ivanova hiža” u Priselcima održalo redovnu Izbornu skuštinu na kojoj je za predsjednika ponovo izabran dosadašnji predsjednik Krunoslav Golubić.

Kako nam je rekao, HPD Martinščak lani je imalo vrlo uspješnu godinu, izlete je organiziralo u prosjeku dva puta mjesečno, a istim tempom planiraju nastaviti i dalje. Golubić je također istaknuo dobru suradnju s ostalim planinarskim društvima na karlovačkom području. Zanimljivo je da planinarstvo u Karlovcu u posljednje vrijeme doživljava novi zamah, tako je primjerice HPD Martinščak lani pristupilo čak dvadesetak novih članova, a oni koji možda o tome tek razmišljaju, ovdje su dobrodošli, poručuje predsjednik društva.

Zato, razmišljate li o planinarenju, samo hrabro naprijed. Godine nisu bitne, naime članovi društva različite su dobi, od djece do umirovljenika. Fizička kondicija nije uvjet, potrebna je samo dobra volja.