plakat_suvag_citajmi

KARLOVAC – Nakon uspješno organiziranog obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga 2014. godine u kojem je prikupljeno više od 3.000 slikovnica za dječje odjele bolnica, dječje domove i ostale institucije, knjižničari po drugi puta organiziraju na dječjim odjelima prikupljanje slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima.

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga te od 2. do 14. veljače organizira prikupljanje slikovnica i knjiga za djecu.

Pozivamo djecu i odrasle da nove ili rabljene i očuvane slikovnice koje su djeca pročitala i/ili prerasla donesu na Odjel za djecu i mladež i ostave u predviđenu košaru, poručuju organizatori.

Sve prikupljene slikovnice knjižnica će darovati Poliklinici SUVAG Karlovac kako bi boravak djece u Poliklinici učinili što ugodnijim te istaknuli važnost čitanja djeci od najranije dobi kako bi se smanjile poteškoće u čitanju.

Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz roditeljsko objašnjenje koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, učimo djecu koliko je važno pomagati!