Ljubitelji snijega na nekoliko dana dolaze na svoje

KARLOVAC – S početkom veljače stiglo nam je i najhladnije vrijeme ove godine. Danas je počeo padati i najavljivani snijeg, a prema prognozama, s krajem veljače zima bi trebala završiti.

Ljubitelji snijega i zimskih radosti bar na nekoliko dana dolaze na svoje. Prema najavama prognostičara, ovih dana bi trebao padati snijeg. U gorju bi moglo pasti i do pola metra snijega, no, u nizinama, zbog miješanja kiše i snijega ne bi trebalo biti dugotrajnijeg zadržavanja bijelog pokrivača.

Meteorolozi smatraju da je veljača zadnji zimski mjesec. Kako kaže meteorolog Mladen Matvijev, veljača bi i dalje trebala biti nadprosječno topla. Izrazito niske temperature koje pamte samo stari Karlovčani ni ove godine nećemo osjetiti.

Nekadašnji ravnatelj Državnog hidrometeorološkog zavoda ne voli davati dugoročne prognoze. No, budući da nas je zanimalo kakva će biti godina pred nama, Matvijev je dao prognozu za proljeće. Prema prvim podacima, travanj bi trebao biti osjetno suši, ali proljeće bi trebalo biti uobičajeno s prosječnim temperaturama za to doba godine.

Iako neki meteorološki portali već sada najavljuju dugo toplo ljeto praćeno oborinama, čini se da ćemo se morati još neko vrijeme strpiti da bismo doznali koje doba će biti idealno za ići na godišnji odmor.