Socijalna samoposluga i dalje treba pomoć

KARLOVAC – Grad Karlovac se još uvijek nije priključio sporazumu o otpisu dugova građana. No, kako ističu u gradskoj upravi, na druge načine pomažu najugroženijim sugrađanima. Jedan od projekata je i Socijalna samoposluga koja je otvorena još prije više od godinu dana u suradnji s Crvenim križom i Autobusnim kolodvorom. No, i nju je potrebno stalno puniti osnovnim namirnicama, što je vrlo teško u trenutnoj situaciji u kojoj se čitava država nalazi.

Još jedna donacija jabuka privukla je i ovog utorka velik broj socijalno najugroženijih stanovnika Karlovca u Socijalnu samoposlugu. Ovakav prizor rijetkost je u samoposluzi koja je većinu vremena gotovo prazna. Čim neka donacija pristigne, vrlo brzo bude podijeljena. Iako je kapacitet samoposluge za stotinjak ljudi, samo prošle godine broj korisnika narastao je na više od 200.

Iz Crvenog križa se zahvaljuju školama i vrtićima koji se redovno uključuju u ovaj projekt i prikupljaju hranu i odjeću. Usprkos partnerstvu s Gradom i Autobusnim kolodvorom, Crveni križ svaki mjesec za Socijalnu samoposlugu mora platiti režije, ali i dodatne troškove.

Socijalna samoposluga radi utorkom i petkom od 9 do 12 sati, a ako želite pomoći, uz hranu i odjeću ili obuću, možete pomoći i volontiranjem, jer je svaka pomoć Crvenom križu dobrodošla.