snijeg_novo

KARLOVAC – Karlovac se jutros probudio pod 30-ak cm debelim snježnim pokrivačem. U nekim dijelovima Karlovačke županije, primjerice Ogulinu i Slunju, napadalo ga je i više – čak 70-ak cm!

Snijeg nezaustavljivo pada, a crveno upozorenje koje je još jučer Državni hidrometeorološki zavod izdao za karlovačko područje, vrijedi i za danas. U DHMZ-u prognoziraju da će snijeg i dalje obilno padati, a previđa se da bi novog moglo pasti i do 40 cm! Najavljeni su također jaki i olujni udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Ceste u samom gradu su prohodne, no vozačima se savjetuje veliki oprez u prometu.

S obzirom na obilne snježne oborine, iz Zelenila upozoravaju građane da izbjegavaju kretanje i parkiranje u blizini stabala i drvoreda. Naime, zbog veće količine napadalog snijega postoji opasnost od lomova grana i izvale stabala. Snjegolomi mogu prouzročiti štetu na vozilima i objektima, a također mogu biti i opasni po život. Posebno upozoravamo roditelje neka savjetuju djecu da izbjegavaju kretanje kroz drvorede u karlovačkim parkovima, poručuju iz Zelenila.

Kako Karlovac izgleda ovo jutro, pogledajte u našoj galeriji.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/snijeg_06022015/*{/rokbox}