Osobe treće životne dobi dobivaju društveno rekreacijske kutke

KARLOVAC – U sklopu projekta “Dodajmo život godinama”, koji je nedavno predstavljen javnosti, u Ozlju, Ogulinu, Slunju i Vojniću otvaraju se društveno rekreacijski kutci za starije i nemoćne osobe.

Svečano otvorenje kutka u Vojniću u Gradskom društvu Crvenog križa najavljeno je za ponedjeljak 9. veljače. U srijedu će otvorenje biti u ozaljskom Crvenom križu dok će u četvrtak kutak svoja vrata osobama treće životne dobi otvoriti u Slunju. U Ogulinu u Udruzi umirovljenika svečano otvorenje kutka je 13. veljače u petak.

Riječ je o projektu kojem su dodijeljena bespovratna sredstva za “Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga” u okviru Europskog socijalnog fonda. Projektu je dodijeljeno 100. 000 eura.

Budući da je Karlovačka županija treća u Hrvatskoj po broju stanovnika starijih od 65 godina to je bio poticaj da se učini korak više u poboljšanju kvalitete života osoba treće životne dobi, kazala je Mirjana Puškarić, ravnateljica Crvenog križa Slunj, nositelja projekta “Dodajmo život godinama”.

Aktivnosti koje će se provoditi u sklopu kutka su mnogobrojne: čitanje tiskovina, svakodnevno druženje uz zabavne igre, druženja i debate uz kavu i čaj, aktivnosti šivanja i heklanja, izrade pisanica s djecom iz vrtića i škola, čitanje i pričanje tradicionalnih priča, pjavanje, izleti u prirodu, prikupljanje jesenskih plodova, obilježavanje različitih važnih datuma, pripremanje izložbi, rekreacija, nordijsko hodanje i vježbanje.