Trenutno je oko šest tisuća kupaca na karlovačkom području bez električne energije

KARLOVAC – Snježno nevrijeme i olujni vjetar uzrokovalo je probleme u opskrbi kupaca električnom energijom na području Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, stoji u priopćenju HEP-a.

Na području Karlovačke županije bez električne energije ostali su Grad Slunj, općine Cetingrad, Krnjak, Vojnić te na sjeverozapadu županije naselja Žakanj i Ribnik. Trenutno je oko 6 000 kupaca bez električne energije.

Na području Ličko-senjske županije bez električne energije su područja grada Senja i općina Karlobag, Rakovica i Gračac. Trenutno je oko 1500 kupaca bez električne energije.

Na području Primorsko-goranske županije trenutno je bez električne energije 76 kupaca i to u mjestima Šimatovo, Šanj s okolicom, Velike i Male Drage, Kuti, Rim s okolicom, Šegina i Lividraga u Gorskom kotaru, zatim zaseoci Poduljin i Šepići na području Crikvenice te zaseoci na otoku Cresu: Grmov, Ustrine, Srem, Plat, Verin i autokamp Bijar.

Radnici HEP-a su od ranih jutarnjih sati na terenu i otklanjaju kvarove, ali je zbog neprohodnih cesta i putova na pojedinim područjima za sada nemoguć prilaz lokacijama kvarova. S obzirom na nepredvidive vremenske uvjete koji i dalje traju na navedenim područjima, mole kupce za razumijevanje.