Oko 200 vjernika iz Duge Rese i Karlovca hodočasti do Krašića

DUGA RESA/KARLOVAC – Dvjestotinjak vjernika pješke danas hodočasti od Duge Rese i Karlovca do Krašića. Iz Duge Rese ih je krenulo šezdesetak, da bi im se putem priključili vjernici iz karlovačkih župa.

Vjernici su na hodočašče u Krašić krenuli uoči blagdana Stepinčeva, koje se u krašićkom kraju obilježava 10. veljače na godišnjicu kardinalove smrti. Tim povodom dugoreška župa Bl. Alojzija Stepinca organizirala je ovo hodočašće, a unatoč snijegu okupilo je brojne vjernike koji u molitvi i pjesmi hodočaste u Krašić. Putem su stali na Baniji gdje su im se pridružili hodočasnici iz Karlovca, te su svi zajedno hodočastili putem Ilovca, Mahičnog i Ozlja.

Ovogodišnje hodočašče ove je godine posebno, ne samo po snijegu koji otežava put do Krašića, već i po tome što se ove godine obilježava 55. godišnjica od smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

U Krašiću će hodočasnici sudjelovati na Križnom putu i Svetoj misi. Nakon kraćeg odmora za sve je sudionike organiziran prijevoz natrag do Karlovca i Duge Rese.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/hodocasce_krasic/*{/rokbox}