Mohorić: Apeliramo na lokalnu vlast da čiste prometnice, u Vojniću i Slunju ne možemo sanirati kvar

KARLOVAČKA ŽUPANIJA – Iz sata u sat djelatnici HEP-a otklanjaju kvarove, tako da je trenutno oko tisuću kućanstava bez električne energije, kazao nam je direktor Elektre Karlovac Branko Mohorić. Kaže kako se nešto kvarova noćas pojavilo na području Turnja i Cerovca, ali to je riješeno. Najviše kvarova bilo je na području Slunja, ali velik dio ih je otklonjen. Sada je najgore na području Vojnića.

– Dobra vijest je da nam se ne pojavljuju novi kvarovi. No apelirao bih na lokalnu vlast i ljude da čiste prometnice jer ne možemo pristupiti brojnim mjestima. Da možemo doći, mi bi danas riješili većinu tih kvarova. Imamo nekoliko lokacija u Vojniću, ali i Slunju gdje jednostavno ne možemo doći do mjesta kvara i popraviti situaciju. Budući da u novom Zakonu piše da se ceste ne moraju čistiti dok imaju do 15 centimetara snijega, valjda su to neki ozbiljno shvatili i čekali su predugo tako da mi sada ne možemo raditi, ispričao nam je direktor Mohorić.

Dodao je kako će do kraja dana velik dio kvarova biti saniran, a onda ostaje još niskonaponska mreža tako da bi sutra još pojedini djelovi mogli biti bez opskrbe električnom energijom.

error: Content is protected !!