Zimski uvjeti na većini cesta – i dalje nema otvorenog pravca prema Rijeci i Dalmaciji za kamione

KARLOVAC – Nakon dva dana snijega, danas se u popodnevnim satima očekuje smirivanje vremena i prestanak oborina. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u drugome dijelu dana će oslabjeti. Temperature zraka u Karlovcu se kreću oko -2, u noći će se spustiti i do -8. Sutra nas očekuje djelomice sunčano vrijeme bez oborina, ali i dalje prohladno vrijeme. No prognostičari novi snijeg najavljuju već za ponedjeljak.

U Karlovcu je snježni pokrivač visok 43 centimetra, u Slunju 79, a u Ogulinu čak 91 cm. Centar 112 upozorava kako pod težinom mokrog snijega pucaju grane i ruše se stabla na prometnice, stoga vozači, ali i šetači i dalje moraju biti dodatno oprezni.

Zbog snijega u unutrašnjosti, osobito u Lici i Gorskom Kotaru i bure u priobalju vrlo su loši uvjeti za vožnju, a pojedine autoceste i državne ceste u potpunosti su zatvorene. Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. Vozačima savjetujemo da odgode putovanje ako je moguće i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sav promet zatvorene su dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene. Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice, D3 Delnice-Zdihovo te ostale državne, županijske i lokalne ceste kroz Gorski kotar.