Skupština DVD-a Dolnja Rečica: Godinu obilježile intervencije na poplavama i legalizacija doma

REČICA – Gotovo niti jedno dobrovoljno vatrogasno društvo, pa tako ni DVD Dolnju Rečicu nisu zaobišle intervencije na poplavama prošle godine. Od ukupno 106 članova, ovo društvo broji 17 operativnih vatrogasaca koji su prošle godine najviše radnih sati utrošili upravo na inervencijama vezanim uz obranu od poplava.

– Imali smo devet intervencija na poplavama, najviše u Karlovcu i jednu intervenciju na požaru gospodarskog objekta u Luci Pokupskoj. S brojem operativnih članova smo zadovoljni, no kao i u svim društvima nedostaje opreme. Trudit ćemo se i dalje nastaviti opremati ih osobnom zaštitnom opremom kako bi bili uvijek spremni. Plan je da kroz ovu i iduću godinu svi naši operativci imaju kompletnu opremu, kazao je na sinoć održanoj skupštini društva zapovjednik Franjo Slaćanin.

Članovi društva bili su uspješni i na natjecanjima, a prošle godine povečali su broj natjecateljskih ekipa tako da ih je sada šest. Kao i većinu društava s područja naše županije i DVD Dolnju Rečicu zahvatila je legalizacija doma za koju je do sada izdvojeno 24 tisuće kuna, a ove godine bi trebali izdvojiti još oko 5 tisuća.

– U tome nam je puno financijski pomogla Vatrogasna zajednica grada Karlovca na čemu im se zahvaljujemo. Na domu smo prošle godine napravili i neke sitne popravke, a ove godine u planu je izmjena stolarije, izgradnja nadstrešnice te uređenje skladišta, istaknuo je predsjednik DVD-a Janko Slaćanin.

Skupština društva bila je prilika ujedno nagraditi zaslužne članove društva, ali i primiti nove tako da budućnost ovog DVD-a zasigurno nije upitna.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/skupstina_drecica/*{/rokbox}