KABA

U srijedu u Tvornici kulture humanitarni koncert za malog Karlovčanina Davida Ogrizovića

ZAGREB – Volonteri Transparency Internationala Hrvatska u srijedu (11. veljače) organiziraju humanitarni koncert pod nazivom “Koraci za Davida” s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za operaciju stopala malenog dječaka Davida Ogrizoviću iz Donjeg Mekušja.

David je rođen 10. veljače 2014. godine i neposredno nakon rođenja dijagnosticiran mu je EEC SINDROM – rijetka genetska bolest rascjepa usnice i nepca te šaka i stopala. Dječak ima samo dvije kosti na mjestu šaka te deformirana stopala. Uz sve to ima ektodermalnu displaziju zbog koje nepravilno rastu kosa, trepavice, obrve, nokti i zubi. Potrebna mu je operacija stopala kako bi mu se ispravili prsti na nogama što bi mu omogućilo normalan hod i nošenje obuće. Sveučilišna bolnica u Mannheimu u Njemačkoj izvodi ovakve operativne zahvate, a Davidova je rezervirana za ožujak 2015. godine. Ukupan iznos potreban za operaciju iznosi 15 tisuća eura.

Volonteri TIH-a odlučili su pomoći u prikupljanju sredstava organiziranjem koncerta dan nakon Davidovog prvog rođendana, 11. veljače u malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu s početkom u 21 sat. Te večeri atmosferu će zagrijati orijentalni plesni ansambl Apsaradhe egzotičnim plesnim točkama, a ostatak večeri zagrebački bend Mačci osigurat će pregršt dobre zabave svirajući prerade RHCP-a, The Black Keys-a i mnogih drugih. Nakon koncerta slijedi after party kako bi zabava za one koji se odluče pomoći bila potpuna. Cijena karte iznosi 30 kuna.