U Vojniću otvoren društveno-rekreacijski kutak za starije osobe

VOJNIĆ – Velik broj mještana okupio se danas u prostorijama Crvenog križa u Vojniću gdje je službeno otvoren prvi od četiri društveno-rekreacijska kutka namijenjenih osobama starije životne dobi. Projekt “Dodajmo život godinama” financiran je novcem iz Europskog socijalnog fonda, a zahvaljujući njemu u svakom od kutaka zaposlena je jedna stručno educirana osoba koja će sljedećih 13 mjeseci puno radno vrijeme raditi s korisnicima.

– Korisnici će ovdje moći korisno provoditi slobodno vrijeme, igrajući društvene igre kao što su šah, kartanje ili Čovječe ne ljuti se, izrađivati ručni rad, ili se jednostavno družiti uz čaj, kavu i TV – kaže Ljuba Martinović, ravnateljica Crvenog križa Vojnić.

Budući da do sada nisu imali prostor u kojemu bi se mogli svakodnevno družiti, za mještane Vojnića otvaranje ovog kutka važan je događaj.

Nositelj projekta i vodeći partner je Gradsko društvo Crvenog križa Slunj, a nakon Vojnića društveno-rekreacijske kutke dobit će ovih dana i gradovi Ozalj, Slunj i Ogulin.

vojnic_20902