maske

  • February 10, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC - Veljača je mjesec ljubavi, karnevala, maškara i finih krafni. Ništa od toga neće nedostajati u Karlovcu jer je upravo danas ispred Gradskog kazališta Zorin dom na press konferenciji najavljeno mnoštvo zanimljivih događaja vezanih uz maškare, ali i Valentinovo. Program za mlade i one malo starije najavili su gradska pročelnica Andrea Navijalić te ravnatelj Gradskog kazališta Srećko Šestan.

Tradicionalno kao i svake godine organizirana je dječja fašnička povorka na sam fašnik 17. veljače s početkom u 10 sati i 30 minuta. Djeca karlovačkih vrtića i osnovnih škola okupit će se na Trgu bana Jelačića i u povorci krenuti Radićevom ulicom i Korzom te doći do Gradskog kazališta gdje je pripremljen program.

U povorci će sudjelovati više od tisuću mališana. Za taj dugo čekani događaj djeca već pripremaju maske tako da se taj dan na ulicama Karlovca može očekivati zaista impresivan broj djece sa šarenim i raznovrsnim maskama.

Za svako dijete bit će osiguran fašnički gastro proizvod – krafne. Karlovačke škole iz Mahična, Rečice i Skakavca maskenbal će organizirati u svojim sredinama te na neki način doprijeti bojatoj fašničkoj tradiciji na karlovačkom području.

Kao i svake godine i ove se Zorin dom zajedno s Odjelom za društvene djelatnosti Grada Karlovca uključio u organizaciju fašničke dječje povorke. Tim povodom ravnatelj Gradskog kazališta Srećko Šestan pozvao je i one malo starije da navrate u Zorin dom te da sujeluju u programu “Valentinovo pod maskama”. Program “Valentinovo pod maskama” počinje 14. veljače nastupom klape “Voneti” i prijatelja, koji će u Zorin domu održati koncert uglavnom ljubavnog sadržaja, a nakon koncerta u Kazališnoj kavani nastavlja se ples pod maskama!

Koncert počinje u 20 sati, a nakon toga valentinovska zabava pod maskama potrajat će dugo u noć. Osim tog koncerta u Zorin domu pripremaju i uobičajene matineje 14. i 15. veljače gdje će biti izvedena predstava “Zvonar crkve Notre – Dame”, a ista predstava će biti održana i u utorak 17. veljače prije same fašničke povorke. U slučaju lošeg vremena cijeli program dječjeg fašnika bit će održan na glavnoj pozornici Zorin doma.