Na Svjetski dan bolesnika otvoren novouređeni Dječji odjel OB Karlovac

KARLOVAC – Oko 2,7 milijuna kuna uloženo je u preuređenje Dječjeg odjela Opće bolnice Karlovac koji je danas svečano otvoren. Odjel ima 18 kreveta, dnevni boravak, poliklinika radi sve dane u tjednu, a polako započinje rad i u popodnevnim satima.

– Organizirana zdravstvena zaštita djece u Karlovcu je započela tek po završetku Drugog svjetskog rata. Prvi odjel bio je smješten u bolnici na Dubovcu, ratne 1991. preseljen je u bolnicu na Švarči, a 23. listopada odjel je pogodila granata zbog čega je privremeno smješten u podrum, prisjetila se povijesti voditeljica Službe za dječje bolesti dr. med. Marija Spajić.

– Svako izdvajanje iz obiteljskog kruga zasigurno izaziva stres i nešto je što djeca ne prihvaćaju lako. Ulaganjem u odjele kao što je ovaj dječji nastojimo upravo najmlađim i najosjetljivijim bolesnicima što više olakšati teške trenutke, dodao je sanacijski upravitelj OB Karlovac mr.sc. Suad Crnica.

Inače u bolnici je danas obilježen i Svjetski dan bolesnika misom u bolničkoj kapelici, prigodnim predavanjem o pravima pacijenata, ali i drugim aktivnostima. Tako su liječnici zajedno s učenicima Medicinske škole svim pacijentima mjerili tlak i razinu šećera u krvi, a bolnica se pridružila akciji ministarstva zdravlja ”Program plus” tako da danas tijekom popodneva možete obaviti dijagnostičke preglede koji imaju najduže liste čekanja.

– Ovaj program ministarstva omogućava preglede u popodnevnim satima u 29 bolnica koje su u sanaciji, a trajat će narednih pet mjeseci svake srijede i subota upravo kako bismo što učinkovitije smanjili liste čekanja prvenstveno onih gdje se najduže čeka, pojasnila je prilikom otvorenja Dječjeg odjela pomoćnica ministra zdravlja dr. Dijana Cimera.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/djecji_odjel/*{/rokbox}