Udruga “Novi život” za pomoć Karlovčaninu Ivici Boljaru prikupila više od 168 tisuća kuna

KARLOVAC – Humanitarna akcija Udruge “Novi život” kojom se prikupljao novac za liječenje Ivice Boljara u Austriji je završena. Ukupno je prikupljeno 168 tisuća 669 kuna i 51 lipa, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare. Akcija je pokrenuta početkom prosinca prošle godine, a prema riječima Ivana Mandića predsjednika Udruge “Novi život” akciju je financijski pomoglo 39 tvrtki te 393 osoba koje su novac izravno uplatile na račun.

Financijska sredstva za liječenje Ivice Boljara prikupljana su ispred deset crkvi te je na taj način prikupljeno 35 tisuća kuna. Osim toga novac se prikupljao i na tržnici te u Zorin domu. U ovoj humanitranoj akciji sudjelovalo je približno tri tisuće ljudi, svi oni ukupno su uplatili 173.885,77 kuna.

Nešto od tog iznosa otišlo je na sam trošak organizacije akcije te na vođenje računa tako da se na raspolaganju za liječenje nalazi već spomenutih 168 tisuća 669 kuna i 51 lipa. Dobra je vijest da je za vrijeme trajanja humanitarne akcije HZZO donio odluku da će financirati samu operaciju te 21 dan oporavka u klinici u Beču tako da će novac prikupljen tijekom akcije biti utrošen na daljnje liječenje te oporavak koji bi mogao potrajati.

Svima koji su sudjelovali u akciji zahvalio se sam Ivica Boljar te Ivan Mandić predsjednik Udruge “Novi život”,a posebno su zahvalili karlovačkom gospodarstveniku Nikoli Hanželu, koji je akciji pružio nesebičnu potporu. Također je rečeno kako će svi donatori dobiti zahvalnicu u znak zahvale na pomoći mladom Ivici koji boluje od karcinoma zdjelice.