Završava projekt “Svi za jednoga, jedan za sve”

KARLOVAC – Zahvaljujući projektu Svi za jednoga, jedan za sve unaprijeđena je integracija učenika s teškoćama u redovni sustav obrazovanja pružanjem pomoći učenicima, edukacijom roditelja, nastavnog i nenastavnog osoblja te opremanjem sedam obrazovnih ustanova specijaliziranom opremom. Nositelj projekta bio je Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac, a projekt je vrijedan nešto više 257 tisuća eura.

Projekt je počeo s provedbom u kolovozu 2013, a u njemu su uz Centar sudjelovale osnovne škole: Grabrik, Švarča, Dubovac, Dragojla Jarnević, Turanj i Draganić u partnerstvu s Gradom. Održane su razne radionice, nabavljena oprema i stručna literatura, obavljeni građevinski radovi u Centru kojima je poboljšana pristupačnost, organizirani treninzi, educirani učitelji, a mobilni stručni tim terenski i individualno radio s učenicima, koji su, primjerice, imali poteškoća s učenjem, zadržavanjem pažnje i slično, njihovim roditeljima te nastavnicima.

Kroz projekt je prošlo 235 učenika, a financiran je kroz Europski socijalni fond s 95 posto, dok su razliku platili grad Karlovac i Karlovačka županija.

Mobilni stručni tim prilagođava individualni školski program mogućnostima i potrebama pojedinog učenika s teškoćama, a zahvaljujući edukaciji nastavnika i roditelja o novim metodama rada, ali i osoba iz lokalne zajednice koje odlučuju i pomaže se integraciji djece u cjelokupni sustav, a ne samo obrazovni.

svi_za_jednoga