KABA

Studenti u Studentskom domu već krajem ove godine

KARLOVAC – Do listopada ove godine trebali bi biti završeni radovi na uređenju Studentskog doma. Izgradnjom doma u Karlovcu trebao bi se vratiti život u središte grada, što je i bio jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta.

Bivša vojarna Bana Josipa Jelačića u jednom od karlovačkih šančeva uskoro će dobiti novu funkciju. Zgrada je još 2003. godine prešla je u vlasništvo Veleučilišta, a nakon toga dodijeljena je Studentskom centru s ciljem uređenja doma. Radovi koji su započeli u lipnju prošle godine odvijaju se po planu, te bi trebali biti gotovi do listopada.

Ako sve bude prema planu studenti bi se već krajem godine mogli useljavati u karlovački Studentski dom.

– Investicija je teška oko 20 milijuna kuna, a na 4 tisuće kvadrata za studente je na raspolaganju 159 kreveta u 65 soba, kazao je ravnatelj Studentskog centra, Davor Jurčević.

Izgradnjom Doma omogućit će se obrazovanje studenata iz cijele Europe u Karlovcu, za što već sada na karlovačkom veleučilištu ima interesa. Liste čekanja za smještaj u Domu još nema, no, interes postoji.

U Studentskom centru se nadaju da će svi radovi biti završeni u roku, te da će uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju. No, sigurni smo da se završetku radova najviše vesele studenti koji će u Studentskom domu naći svoj novi dom.