KABA

Jakovljeve priče i plišane igračke od sada i u slikovnicama

KARLOVAC – U povodu Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti udruga Jak kao Jakov u suradnji s karlovačkom Gradskom knjižnicom Ivana Gorana Kovačića predstavila je danas slikovnicu Krečekeš. Radi se o prvoj od osam slikovnica u kojima su glavni junaci životinje, odnosno plišane igračke Jakova Rubida.

Jakov je dok je bio u bolnici imao osam plišanaca s kojima je razgovarao te smišljao priče. Budući da je dugo bio u izolaciji vrijeme je kratio maštovitim pričama u kojima su glavni junaci bili njegovi plišani prijatelji. Jakovljeve priče njegova je majka željela pretočiti u slikovnice kako bi ohrabrila male bolesnike na Onkološkom odjelu zagrebačke Klinike za dječje bolesti, ali i cijeli taj svijet prenijela zdravoj djeci.

Slikovnice pune humora bit će tiskane jedna za drugom tako da se nakon Krečekeša uskoro očekuje druga slikovnica s još jednim plišanim junakom u glavnoj ulozi. Slikovnicu Krečekeš ilustrirala je Martina Bastelić, studentica animacije, koja je, kaže, željela malim pacijentima stvoriti svijet u koji će moći pobjeći od crnih misli i svakodnevice.

Slikovnicu Krečekeš možete nabaviti u prostorijama udruge Jak kao Jakov, na njihovim štandovima, a uskoro i u knjižnicama i dječjim bolničkim odjelima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/slikovnica_krecekes/*{/rokbox}

omicron