U GK IGK izložba akvarela Biserke Lovnički, izložbu posvetila unuku i novoj predsjednici

KARLOVAC – Izložba akvarela “krila što uče nas prolaznosti” poznate karlovačke likovne umjetnice Biserke Lovnički otvorena je sinoć u izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”. Na izložbi je o njenom likovnom stvaralaštvu govorio Željko Mavretić. On je ujedno i autor predgovora kataloga koji je pripremljen za ovu izložbu koja će ostati otvorena do 26. veljače.

Biserka Lovnički rođena je u Karlovcu 1946. godine, slikarstvom se bavi od rane mladosti, a intenzivnije od 1992. godine. Dosad je imala 27 samostalnih i 80 skupnih izložbi. Niz je godina bila voditeljica umjetničke galerije u Grožnjanu, a kao likova umjetnica za svoje je radove primila niz stručnih priznanja. Budući da je i članica mješovitog pjevačkog zbora “Vid Rukavina” Matice umirovljenika Karlovca sinoć tijekom otvorenja izložbe sa zborom je i zapjevala.

bl11

Slika u svim mogućim tehnikama premda su joj akvareli najdraži. Na ovoj izložbi izložen je samo djelić, kako je kazala, njenog bogatog opusa. Naziv izložbe “krila što uče nas prolaznosti”, po stihu iz pjesme naše preminule pjesnikinje Vesne Parun, za ovu likovnu autoricu prepun je poruka.

BL1234

– Jedna poruka je da sam sretna da smo dobili predsjednicu u veljači, znači to je mjesec žena od Valentinova do ovog velikog događaja jučerašnje inauguracije. Dobili smo ženu koja će vjerojatno učiniti jedno bolje sutra za Hrvatsku i za sve nas. A još moj unuk Leo će za par dana proslaviti rođendan tako da ima razloga da proslavimo ovo veče, a plus tome ovi radovi neka budu namijenjeni našoj predsjednici u čast njene pobjede i boljeg sutra, kazala je slikarica Biserka Lovnički.

bl23