Vesele i maštovite maske obilježile kraj fašničkog razdoblja u Domu “Sv. Antun”

KARLOVAC – Tradicionalni maskenbal u Domu za starije i nemoćne “Sveti Antun” u Karlovcu održan je sinoć za korisnike i zaposlenike Doma. Tako su korsinici i djelatnici te ustanove sinoć kako to i priliči proslavili pokladni utorak maskirani i veseli. Na hodnicima Doma mogle su se vidjeti razne maske od poznate meksičke umjetnice Fride Kahlo do Hare Krishana.

maskare4

Riječ je o dugogodišnjoj tradiciji maskiranja u Domu “Sveti Antun”, a koliko korisnici vole taj dan govori i podatak da su tjednima prije smišljali kostime i maske za stari fašnički običaj. No, nakon perioda maskiranja dolazi nešto ozbiljnije vrijeme pa se neki korsinici pripremaju za korizmu.

maskare2

– Nastupa vrijeme korizme to je nešto ozbiljnije vrijeme, i vrijeme priprema za Uskrs. Mi ćemo već od petka u sklopu naše molitvene grupe početi s pobožnosti Križnog puta, u sklopu ostalih radionica mi ćemo početi bojati pisanice i uskršnje ukrase za našu izložbu. Kroz nekoliko tjedana isto tako počinjemo uvježbavati naš pjevački zbor s uskršnjim repertoarom, rekla nam je Dubravka Favro socijalna radnica u Domu.

maskare3