Oko 170 slikovnica za karlovački SUVAG

KARLOVAC – Karlovačka Poliklinika SUVAG bogatija je za više od 170 knjiga i slikovnica za djecu. Knjige su u Suvag stigle preko Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” koja se pridružila obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga, u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”. Knjižnica je slikovnice i knjige prikupljala od 2. do 14. veljače na Odjelu za djecu i mladež.

Uz darovane slikovnice, Knjižnica je Suvagu poklonila i deset svojih izdanja dječje literature. Cilj darivanja je učiniti boravak djece u karlovačkom SUVAG-u što ugodnijim te istaknuti važnost čitanja djeci od najranije dobi kako bi se smanjile poteškoće u čitanju.

Koliko su oduševljeni darovanim slikovnicama mališani su u Suvagu odmah pokazali otvarajući pakete s mnoštvom šarenih knjiga. U SUVAG-u ne skrivaju oduševljenje što je Gradska knjižnica upravo njih izabrala za ovu veliku donaciju. Kroz prostorije poliklinike svakodnevno prođe mnoštvo djece, koja će zasigurno često zaviriti u slikovnice koje su danas dobili.

Kampanja “Čitaj mi!”, u sklopu koje je održana akcija darivanja slikovnica, prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas, te je krenula upravo iz Karlovca. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita.

suvag_knjige_2