Medvjedi velikog srca!

KARLOVAC Zagrebački Medvjedi već su poznati po svojoj humanitarnoj naravi posebice kad su u pitanju najmlađi. Četiri igrača hokejaškog kluba Medveščak posjetili su odjel pedijatrije gdje su se družili s djecom.

Na sreću nije bilo mnogo djece ali oni koji su bili prisutni oduševljeni su igračima, koji su naravno, tom prigodom ponijeli i poklone.

Osim posjete OB Karlovac igrači Medveščaka uključili su se u kampanju “Čitaj mi”. Već su naveliko poznati po svojoj srčanoj igri na ledu, ali odnedavno doprinose i stvaraju navike čitanja kod djece. Do kraja sezone na raznim lokacijama diljem Hrvatske na kojima se djeca okupljaju, borave ili žive, hokejaši će čitati bajke djeci. U svojoj “čitalačkoj turneji” Medvjedi su posjetili i karlovačku knjižnicu.

Kampanja “Čitaj mi” prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuli su je knjižničari i pedijatri u suradnji s UNICEF-om Hrvatska. Plan za pokretanje kampanje krenuo je upravo iz Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Karlovac. Sa ovakvim ambasadorima kao što igrači kluba Medveščak kampanja će sigurno ostvariti izvanredan uspjeh, a oni su svojim dolaskom opravdali naziv koji nose: medvjedi velikog srca.