KABA

Noćas vrhunac vodenog vala – srećom ne očekuje se prošlogodišnji scenarij

KARLOVAC – Vrhunac vodenog vala očekuje se noćas kada bi rijeke trebale doseći vodostaj od 700 centimetara, nekon čega se očekuje stabilizacija i daljnji pad, kazala nam je voditeljica ispostave Hrvatskih voda Karlovac Biljana Željeznjak.

U Karlovcu su na snazi redovne mjere obrane od poplava jer Korana je prešla 680 cm, u 18 sati vodostaj iznosi 687 cm, dok je Kupa 676 cm. Bez obzira što rijeke i dalje rastu, tendencija porasta sve je manja. No mještani područja ugroženih poplavom ipak su danas preventivno počeli puniti vreće pijeskom. Iz Hrvatskih voda kažu da scenarij ovog vodnog vala srećom neće biti kao onaj prošle godine, no mještani ipak osjećaju nelagodu svakog puta kada se rijeke počnu izljevati.

– Prognoza nam ide na ruku, nove kiše neće biti, a ni snijeg u gornjim tokovima ne topi se velikom brzinom, tako da ne očekujemo onaj najgori scenarij, dodala je Željeznjak.

Što se prometnica tiče, situacija je uobičajena kod ovakvih vodostaja. Zbog vode na kolniku zatvorene su i dalje D23 u mjestu Šeketino Brdo kao i D36 u mjestima Koritinja i Gradec Pokupski.