mladi_eu

  • February 25, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Učenicima karlovačkih srednjih škola danas su u prostorijama Europe Direct Info centra predstavljene mogućnosti koje su im na raspolaganju žele li dio svog budućeg obrazovanja ili stručnog usavršavanja provesti u nekoj od zemalja Europske unije.

Erasmus +, Eurodyssey, Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije i ostale programe mobilnosti, srednjoškolcima su predstavile predstavnice Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Veleučilišta Karlovac, te samog organizatora – Europe Direct Info Centra.

Karlovački Europe Direct Info Centar bio je pun srednjoškolaca koji su došli poslušati predavanje, a da je interes mladih u Hrvatskoj za odlazak u inozemstvo velik, potvrdili su nam i iz Agencije za mobilnost i programe EU, što obzirom na prilike koje im se ovdje nude nimalo ne čudi.

Zainteresirani za školovanje i rad u inozemstvu mogli su čuti i iskustva iz prve ruke, koja im je prenijela polaznica programa Eurodyssey Marija Tomašić, koja se u prosincu vratila kući nakon šest mjeseci provedenih na portugalskom otočju Azori. Onima koji se dvoume oko odlaska u inozemstvo, poručila je da bi svakom mladom čovjeku savjetovala takvo iskustvo, koje uz stjecanje radnog iskustva omogućava učenje jezika, potovanje, upoznavanje nove kulture i novih ljudi.