Inicijativa ”Volite li i vi Karlovac” kreće s akcijama uređenja

KARLOVAC – Volite li i vi Karlovac, naziv je nove građanske inicijative koju čine planinari, ronitelji, ekspedicionisti, ribolovci i osobe javnog života grada Karlovca kojima je cilj potaknuti građanstvo na zaštitu prirodnih ljepota grada, da se i sami uključe aktivnije u život i rad zajednice, a to će činiti svojim primjerom.

U Odboru inicijative su predsjednik CEIK-a Braća Seljan Mladen Kuka, ronitelji Josip Tomičić i Božidar Fajs, predsjednik PD Dubovac Miro Palajsa, velečasni Duje Kurtović, ribolovac Željko Capan te pomoćnik pročelnika UO za poslove gradonačelnik Goran Jakšić.

U planu imaju nekoliko akcija, a prva se očekuje već ovo proljeće. Tako će krenuti s čišćenjem i uređenjem jezerca kod starog grada Dubovca i jezerca na Luščiću kod kojih imaju u planu staviti i klupice, a nastojat će i urediti riječnu marinu na Kupi. Članovi odbora upoznali su s inicijativom i gradonačelnika Damira Jelića koji je prihvatio ideju, a pomoćnik pročelnika Goran Jakšić najavio je kako će pomoć imati i od gradskih tvrtki kao što je to bilo i do sada kada su održavane akcije čišćenja karlovačkih kupališta i rijeka.