Otvoren 17. LIK – ove godine 103 rada iz županijskih osnovnih škola

KARLOVAC – Mladi likovni umjetnici svoje radove i ove godine predstavljaju na tradicionalnom županijskom natjecanju, a ujedno i izložbi u prostoru galerije Leptir u osnovnoj školi Braće Seljan. Galerija postoji punih 20 godina, dok je natjecanje 17. po redu, a svi koji žele vidjeti radove osnovnoškolaca to mogu učiniti do 27. ožujka.

Galerija Leptir prepoznata je u gradu, ali šire, osim dječjih radova ovdje možete vidjeti i radove poznatih imena iz svijeta umjetnosti. Prva izložba u ovom prostoru bila je 1995. godine i to tematska – djeca Kyota djeci Karlovca.

U svibnju bi u galerijskom prostoru trebala biti postavljena izložba međunarodnog karaktera, za sada su potvrđena gostovanja iz Japana, Brazila, Mađarske, Italije i Slovenije.

Ove godine izložena su 103 rada koja sudjeluju na županijskoj izložbi. Deset najboljih radova ide na državno natjecanje u Vukovar od 27. do 29. travnja.

I ove godine u popularnom LIK-u sudjeluju učenici svih osnovnih škola s područja naše županije. Učenici svojom maštom, kreativnošću i originalnošću uvijek ugodno iznenade svoje profesore, a vjerujemo i sve posjetitelje galerije Leptir, stoga im želimo puno sreće na državnom natjecanju i još više dobrih likovnih radova.

lik12702