Regionalni susret muslimanske mladeži u Karlovcu

KARLOVAC – Karlovac je danas bio domaćin drugog regionalnog druženja muslimanske mladeži u organizaciji Islamske zajednice u Hrvatskoj i Medžlisa Islamske zajednice Karlovačke županije. Karlovačkim domaćinima u posjet su došli mladi iz Medžlisa Islamskih zajednica Zagreba i Siska. Osim županijskog Medžlisa, pokrovitelj druženja bio je i Grad Karlovac.

“Novi izazovi Medžlisa IZ Karlovac”, “Muslimanska mladež i mladež nacionalnih manjina”, “Kako sam došao tobe” te “Uloga mladih u Islamskoj zajednici” bila su predavanja koja su mladi imali priliku poslušati. Njih 70-ak u dobi od 15 do 25 godina okupilo se kako bi izmijenili iskustva, ali i ojačali u svojoj vjeri.

Pokrovitelj druženja bio je grad Karlovac, koji je između ostalog muslimanskoj zajednici omogućio prostor Medžlisa u Grabriku, a podršku islamskoj zajednici daje u okviru svojih mogućnosti.

Broj mladih u Karlovcu najmanji je od tri džemata koliko ih djeluje na području županije, stoga je ovaj susret organiziran upravo ovdje kako bi se najveća podrška pružila upravo tim mladim ljudima.

Primjerice u džematu Maljevac osnovano je Vijeće muslimanske mladeži kojem je cilj posvetiti se mladima i njihovim potrebama, ne samo u vjerskom smislu, već i kroz sport te kulturu. Mladi se okupljaju jednom tjedno u prostorijama džemata, druže se, razgovaraju i izrađuju razne ukrasne predmete. Nešto slično pokušat će se organizirati i u Karlovcu.

susret_muslimanske_mladezi1