Veslački klub Korana slavi 80. obljetnicu djelovanja

KARLOVAC – Prošlo je punih 80 godina otkako je u veljači daleke 1935. godine osnovan Veslački klub Korana.

Na današnjoj redovnoj godišnjoj skupštini, članovi su se prisjetili bogate sportske povijesti kluba i najvećih uspjeha, među kojima su čak 44 nastupa na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima i na njima osvojenih 14 odličja, te impresivan broj nastupa na državnim prvenstvima s kojih su veslači i veslačice donijeli čak 240 odličja i 51 naslov prvaka države.

Na godišnjoj skupštini kluba najavljeno je 62. izdanje Karlovačke veslačke regate, koja se od 1960. godine održava redovito svake godine. Tradicija nije prekinuta ni u ratnim godinama, tako da se Karlovačka veslačka regata po svom trajanju ubraja u najstarije u ovom dijelu Europe i neizostavni je dio karlovačke sportske tradicije. Ujedno će ovogodišnjom regatom biti obilježena velika obljetnica koju klub slavi.

Veslački klub Korana danas broji 60-ak aktivnih članova, a ukupan broj članova sa seniorima kluba je 176. No nažalost financije su uzrok da veslači i veslačice danas manje nastupaju nego što je to bio slučaj u boljim vremenima. Ove godine klub je iz gradskog proračuna dobio 80 tisuća kuna, što je i više nego dvostruko manje nego u godinama prije krize. Znatno su smanjeni i prihodi od donacija. Nedostatak novca velik je problem, jer oprema za ovaj sport nije jeftina.

No bez obzira na financije, ono što veslačima i veslačicama ne nedostaje je volja, upornost i ljubav prema ovom sportu. Najzaslužnijim članovima za ostvarene rezultate u prošloj godini stoga su danas dodijeljene nagrade, koje su dobili Irma Šumar, Juraj Rudar, Matija Seljan, Juraj Katušin i Sven Bohnec. Također su dodijeljene zahvalnice za vjerne sponzore i donatore.

error: Content is protected !!