Uskoro obnova vrtića Gaza; mališani sele na Švarču

KARLOVAC – Nakon završetka vrtića na Švarči i dolaska ljepšeg vremena, uskoro počinje rekonstrukcija vrtića na Gazi. Uprava vrtića već je preseljena u Grabrik, a neka djeca u vrtiće Ledo i Banija. Ostali čekaju selidbu na Švarču, te obnova može početi.

Jedan od najstarijih karlovačkih vrtića, koji je star 40 godina, uskoro će zasjati novim sjajem. Prema najavama, vrtić bi trebao u potpunosti biti obnovljen do jeseni. Radovi vrijedni gotovo 10 milijuna kuna predviđaju dogradnju 400-injak kvadrata čime bi objekt ukupno imao oko 1.800 kvadrata, a umjesto postojećih 6 skupina u vrtiću će ih biti 8, odnosno dvije jasličke i šest vrtićkih.

Do početka radova, mališani, odgojitelji i ostali djelatnici trebali bi preseliti na Švarču. Zbog velike udaljenosti vrtića i nepraktičnosti dovođenja djece u novi vrtić, neki su roditelji dobili mogućnost privremenog smještaja djece u druge vrtiće.

Što će biti na Švarči od jeseni, kad završe radovi na Gazi i mališani se vrate u obnovljeni vrtić, još nije poznato. Prijave za upise u novu pedagošku godinu trebale bi početi već krajem ovog mjeseca, tako da će sve biti jasnije nakon što se dozna broj novih kandidata za upis u vrtić.

No, jedno je sigurno, vrtić Gaza zasjat će novim sjajem. Uz potpunu rekonstrukciju zgrade vrtića, uredit će se okoliš s dječjim igralištem, vrtić će biti ograđen, a radi se i novih 40-ak parkirališnih mjesta.