Sjednicu gradskog vijeća obilježila rasprava Petračić – Dubravko Delić: Gdje je nestala pamet?

KARLOVAC – Nakon tjedan dana, karlovački gradski vijećnici ponovno su u klupama. Kako je dogovoreno prošlog tjedna, na današnjoj sjednici nije bilo aktualnog sata, a točke dnevnog reda manje-više su tehničkog karaktera. No živosti svejedno nije nedostajalo, neslaganja su krenula već na raspravi oko prihvaćanja dnevnog reda.

Skidanje točaka, kršenje poslovnika, rotor na Švarči, pitanja poput gdje je nestala voda ili pamet, teme su oko kojih se vodila rasprava. Jedino je transparent s uništenim karlovačkim tvrtkama šutke i bez riječi u rukama držala laburistica Snježana Krirnić.

– Moj razlog je protest zbog zadnje županijske skupštine na kojoj se cijeli cirkus napravio oko jednog radnog mjesta, a na mom plakatu se vide tisuće radnih mjesta koja su propala u Karlovačkoj županiji, tisuće ukradenih budućnosti i egzistencija. Jako dobro znamo tko je bio svih ovih 20 godina na vlasti, od 90-ih na ovamo, kazala je za našu kameru Kirinić.

Ostatak oporbe želio je s dnevnog reda maknuti Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika jer materijali nisu stigli na vrijeme. Tako je SDP-ova Marina Novaković Matanić ustvdila da je došlo do kršenja poslovnika, ali i da ne vidi razlog zašto bi se pojedinim zaposlenicima dignula plaća.

Odogovr je stigao od pročelnice UO za opće poslove Marije Jelkovac koja je citirala poslovnik u kojem piše da su materijale dužni dostaviti sedam dana prije sjednice, iznimno iz opravdanih razloga materijali mogu biti dostavljeni i na samoj sjednici. U raspravu se uključio i SDP-ov Miroslav Delić prokomentiravši da se na vijeću poslovnika očito drže samo paušalno.

Onda je na red došla voda i nezavisni Davor Petračić koji je povukao repove s prošlotjedne sjednice kada je pitao dogradonačelnika Dubravka Delića gdje će nestati voda kada se napravi sustav obrane od poplava, na što mu dogradonačelnik nije želio odgovoriti. Stoga je pripremio prezentaciju, ali mu predsjednik vijeća Damir Mandić nije dopustio održati jer nije tema.

– Kako nije tema, gospodin dogradonačelnik opet nastoji ne raditi. On se sad boji da ja ne bih prezentirao nešto pa da se ne bi vidio njegov nerad prošlih godina, kazao je Petračić.

Odgovor dogradonačelnika ovog puta nije morao čekati.

– Jeste li ikada čuli pitanje ”gdje je nestala voda”? Pa tko će mu odgovoriti? Gospodin Petračić je napoznavajući teme toliko puta obmanuo i javnost i vijećnike. Na takvo pitanje ”gdje je nestala voda”, isto bih vas pitao gdje je nestala pamet, upitao je dogradonačelnik.

Petračić je ustvrdio da je Delićevo pitanje uvreda jer on nikoga nije vrijeđao odnosno nikome nije rekao da nije pametan.

Na kraju je predsjednik vijeća Damir Mandić obećao Petračiću da će na idućoj sjednici dobiti 10 minuta za prezentaciju, a ne tri koliko je tražio jer je obrana od poplava preozbiljna tema za tako malo minuta. Sve u svemu dnevni red usvojen je s većinom glasova onakav kakav je i predložen.

gv_klc_0503_01